2014 m. rugpjūčio 22 d., penktadienis

KARKLĖ 2014. FESTIVALIO TAI CHI PAMOKOS.



Tradicinis, kasmetinis Karklės muzikos festivalis praūžė smagiai. Lietaus skalbiami dainuojantys, šokantys ir šiaip rėkaujantys šio renginio dalyviai buvo laimingi. Kiekvienas savaip. Pramogų, koncertų ir maisto asortimentas tenkino bet kokį šiuolaikinių romantikų skonį. Apsauga dirbo savo darbą, policijos ekipažas budėjo kažkur prieigose, o per tris festivalio dienas teko pastebėti tik vienas muštynes. Jos šiek tiek užsitęsė, nes vyko pagal bekontaktinio Kapoeiros stiliaus taisykles, be to ant neįprastai akmenuoto ir purvino paviršiaus. Kaip žinome, slidus, nelygus ar žeidžiantis paviršius atima 70 % kovotojo meistriškumo. Treniruojantis ne tik šiltnamio sąlygomis, galima šias rizikas gerokai sumažinti. Tačiau tai tėra gyvenimo smulkmenos 

 
Kurdami Festivaliui programą, pamokų metu, nesitikėjome tylos ramiame užutekyje. Kaip ir didelio būrio intelektualų, svajojančių kasnakt apie Tai Chi praktikas. Tačiau realybė visada pranoksta lūkesčius. Gavome didžiulę palapinę už 15 metrų nuo šniokščiančios jūros su tikro paplūdimio smėlio danga ir veikiančiu alaus baru viduje. Ir, keista, alus nebuvo labai populiarus Tai Chi pamokų metu. 



 
Be abejonės tik Karklėje atsirado proga pirmąkart pamąstyti apie tai, ar Tai Chi yra pramoga? Renginio organizatoriai priskyrė šį nepaprastą kovos meną sporto ir pramogų sferai, nors tai nei viena, nei kita. Menas, pasižymintis sprendimų paprastumu, tačiau reikalaujantis daug laiko pratyboms. Menas kuriantis kamerinę aplinką viduje ir išorėje. Tai lyg plaukiojimas giliai vandens rutulyje, neskęstant iliuzijose. Įpratusiam plaukti paviršiumi lemta pasilikti ant jo visam laikui. Tačiau, kas muziką užsako, tas ir šampaną pilsto. Organizatoriai norėjo kažko naujo ir, būtent, rytietiško. Nieko nepadarysi. Geras iššūkis ir dar geresnė praktika. Tikėjomės visko. O labiausiai- įvairialypės publikos. Tie, kurie fiziškai negalėjo ateiti į Tai Chi užsiėmimus, neatėjo, o atėjusiems nuobodu nebuvo. Įvykdėme visą programą, nors ir ne iš eilės, kaip buvo suplanuota. Dar daugiau, teko atsakinėti į įdomius klausimus ir išklausyti tikros liaudies išminties. Kažkas tik du kartus nusikeikė per dvi dienas. Minia buvo suvaldyta ir liko patenkinta. 
Nedaug žmonių, gali pamatyti vertingus dalykus ten, kur jie, iš tiktųjų, slypi. Dar mažiau žmonių sugeba būti ten, kur jie šiuo metu yra. Tokių suskaičiavau ne daugiau, kaip penkis. Dėl jų verta važiuoti į visas Karkles. Jie ypatingi. O mes visi dar mokomės būti tokiais ir tai džiugina.
Tarptautinė Tai Chi chuan ir Chi Kung asociacija dėkoja visiems gausiai dalyvavusiems mūsų užsiėmimuose. Ačiū už drąsą, smagų bendravimą ir norą sužinoti daugiau tikrų dalykų.
Tai Chi, mokydama kovos, išmoko įdomiai gyventi, niekada nesustoti, daug atrasti nieko neieškant, nes tavo vidinės jėgos visada tūno čia pat. Jas tereikia atskleisti. 


 
Susidomėjusių žmonių akys mato skirtingai. Vieniems reikia efekto, kitiems intrigos, kai ką žavi tik juokai, o, žiūrėk, koks nors Išminties Liūtas tuo metu tyrinėja savo erotiškąją skruzdėlę, visai nekreipdamas dėmesio į tai, kaip protingai tu kalbi... Ačiū ir Liūtui ir Skruzdėlei. Supratau: Be meistriškumo, erudicijos ir mokėjimo bendrauti, Karklėje Tai Chi pamokos nevyksta. O intelektualioji publika ten visada bus. Ačiū Jai už pamokas. Iki kitų susitikimų.
Foto Romualdas Petkevičius
Daugiau vaizdinės informacijos
 www.facebook.com/tarptautineTaiChi



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą