2013 m. gegužės 28 d., antradienis


Apie „Čia ir dabar“

  Šiuolaikiniame pasaulyje asmeninės savigynos samprata neprarado aktualumo. Turima omenyje ne ypatingų fizinių sugebėjimų išvystymas, o laipsniškas kūno valdymo formavimas, atsisakant nereikalingos psicho emocinės įtampos. Įtampa atsiranda mūsų galvose tada, kai sutrinka balansas tarp vidinio ir išorinio pasaulio, kurį gali sukelti bet koks įvykis, trikdis arba mintis. Pastarosios pavyzdys galėtų būti baimė, kuri turi daugelį atspalvių. Be pagrįstos fizinio pavojaus baimės, egzistuoja dar gausybė „tariamų“ baimių, kurios užgula mūsų psichiką nereikalinga našta ir vargina metų metais.
Buvimas čia ir dabar, kuris dalinai pasiekiamas kovos menų treniruotėse, kai jūsų dėmesys pilnai apkraunamas sudėtingų judesių atlikimu, yra treniruojamas dalykas. Buvimas čia ir dabar reiškia, kad jūs gebate vienu metu be trikdžių kvėpuoti, sekti akimis aplinką, tiksliai numatyti ir adekvačiai veikti kartu su treniruočių partnerio veiksmais. Erdvėje ir laike.
Treniruotėse įgyti psichofiziniai įgūdžiai laipsniškai persikelia į jūsų kasdieninę veiklą. Treniruojantis teisingai, o tai reiškia: be pykčio, be nuovargio, be orientacijos į rezultatą, tačiau tinkamai atsipalaidavus, su gera viso kūno koordinacija, pabrėžiant judesių tikslumą, saugant save ir partnerį, formuojasi teisingos moralinės nuostatos. Geriausias tokios sinergijos pavyzdys yra Rytų kovos menai, ypač jų minkštieji stiliai.
Tai Chi Chuan, Son Dong, Švelnios savigynos sistema yra geri ne prievartos praktinės filosofijos pavyzdžiai. Beje, nuolatinis darbas abiejomis rankomis su ginklais ir gynyba nuo jų, žvelgiant iš šalies, gali pasirodyti gana pavojingu užsiėmimu, tačiau šiose sistemose meistriškumas pasiekiamas ne per jėgą, o veiksmų trajektorijų įvairovė ir greitis- per pilną judesių kontrolę.
Tie, kas pradės lankyti užsiėmimus, greitai supras, kad tarp to, kas aukščiau parašyta ir realios veiklos treniruotėse- skirtumo nėra. Kviečiame!
Būti čia ir dabar reiškia nuimti didelę dalį mentalinio krūvio. Treniruotis tuščia galva, ramia širdimi, atsipalaidavus ir su gera nuotaika, reiškia eiti natūralumo keliu. Iki susitikimų!

Romualdas P 
Krasimiras W 

2013.05.28  16.00


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą