2013 m. birželio 14 d., penktadienis

KVIETIMAS IR ĮSPĖJIMAS
DĖMESIO!
Nuo 2013 birželio 15 d. iki spalio 12 d.
Šeštadieniais ir Sekmadieniais Tarptautinė Tai Chi Chuan ir Chi Kung Asociacija kviečia į atviras mankštas Vingio parke prie keturių medžių ir kitose vietose.
 8.00 - 9.30
 Pas instruktorių Romualdą:

PROGRAMA:
1.Sąnarių gimnastika, pagal Švelnios savigynos sistemą.
2.Chi Kung pratimų kompleksai:
- Subalansuojantis Chi Kung (12 pratimų
-Tai Chi Chi Kung (18 pratimų)
-Huei Chun Kung (pradiniai 4 Hua Shan ilgaamžiškumo sistemos pratimai pagal Mokytoją Xian Xueqiu)
-Muzikinis Chi Kung.
3.Tai Chi judesių kompleksų mokymąsis ir kolektyvinis atlikimas: 8-ji, 24-ji trumposios formos. Forma Chi Lio. Pažengusiems 42- ji forma. Kovotojams 56- ji Chen stiliaus forma.
4.Kūno lankstumo vystymo pratimų kompleksai.
5. Speciali judesių valdymo metodika Chansy Dzin, arba Ying Yang simbolio pratimai.
6.Šiek tiek specialaus fizinio pasiruošimo (pėdos sąnarių stiprinimas, pagrindinių raumenų grupių jėgos pratimai, pusiausvyros pratimai ir t.t.).
7.Kai kurie kiti Švelnios savigynos sistemos pratimai neuro- motorinių ryšių praplėtimui.

 Visa tai yra įvilkta į tekančios treniruotės pavidalą, laipsniškai pereinant nuo vienos dalies prie kitos be perkrovimų ir be prakaito. Instruktorius visada suteikia rekomendacijas mankštinimuisi namuose, taigi, skiriant po 15 min per dieną savarankiškam darbui, Jūs nesustosite ir nuolat progresuosite. Vėliau jums natūraliai norėsis skirti tam daugiau laiko. Nes tai ką vis geriau moku- norisi daryti. Kinai tai vadina Kung Fu. Meistriškumas, kaip nuolatinio darbo išdava. 
 Taigi, yra ko mokytis ir džiaugtis savo darbo vaisiais.
Toks mūsų asociacijos tikslas. 
Patariame atidžiai rinktis trenerius, nes šiuo metu mūsų Asociacijos vardu mankštas veda asmenys, kurie su mumis neturi nieko bendro. Jie mums yra gerai žinomi, kaip yra žinoma ir jų kvalifikacija, bei charakterio savybės. Dėl to asociacija negali prisiimti atsakomybės už jų veiklą. Beje, rekomenduotume instruktorių Gediminą, kurį mes norėtume ateityje matyti asociacijoje ir kuris veda treniruotes ant Tauro kalno.
Primenu, kad Tarptautinė Tai Chi Chuan ir Chi Kung Asociacija turi dar tris kvalifikuotus trenerius, kurių mankštų vietos yra nurodytos vasaros tvarkaraštyje. Tai:
Wang Xiyin ( vieta prie baltojo tilto)
Krasimir Wasilev (vieta S.Moniuškos skvere)
Jevgenijus Piulskis (vieta V. Kudirkos aikštėje ir prie Saulėtekio mokyklos).
Linkiu sėkmės, šiek tiek kantrybės ir kūrybiškumo. Į užsiėmimus atsineškite 0,5 litro geriamo vandens stiklo inde, dėvėkite laisvus drabužius ir patogią avalynę. Įdėmiai išklausykite trenerių instrukcijas apie saugius pratimų atlikimo būdus ir saugų elgesį mankštos metu. 
 Į užsiėmimą eikite/ važiuokite atsipalaidavę, be rūpesčių, o eidami link treniruočių vietos lėtai, giliai kvėpuokite pilvu ir šypsokitės.
Dar noriu atsakyti į klausimą, kurį užduoda beveik visi: O ką darysime jei lis lietus? Mano atsakymas: Blogo oro nebūna, jei nesiaučia tornadai. Aš jau 15 metų ištįsus metus treniruojuosi lauke ir per tą laiką buvo tik trys kartai, kai mankštintis sutrukdė oro sąlygos. Tokia statistika. 
TTCA pirmininkas Romualdas Petkevičius
 
Ir, kaip įprasta, video iliustracija apie puikų orą visais metų laikais:

 

 






 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą