2013 m. birželio 24 d., pirmadienis

TAI ČI JONINIŲ ŠVENTĖJE

Vakar padarėme rizikingą dalyką- pristatėme Tai Či kaimo bendruomenei. Lieponių kaime, Trakų rajone yra įsikūrusi puiki bendruomenė, turinti istorinį pavadinimą "Karalių salos"Ten yra susibūrę žmonės, norintys atgaivinti savo šaknis ir istoriją. Daugelio jų vaikystė prabėgo šiame kaime, čia, kaimo vidury,  palaidoti jų tėvai ir seneliai. Šie žmonės labai brangina savo praeitį ir gražiai prižiūri sodybas. Malonu atvykti į tokią vietą, smagu bendrauti su jais. Tačiau mūsų tai či komandai, sudarytai iš TTCA instruktorių ir mokytojo Wang Xiyin mokinių, buvo smalsu, kaip susirinkusi publika priims mūsų parodomąją programą. Laimei ten turėjome puikią renginio vedėją Laimą, kuri mus pristatė taip, kad visiems tapo aišku: bus įdomu. Sulaukėme plojimų ir iš vyresnio amžiaus šventės dalyvių, kuriems kovos menai yra terra incognita, arba terra phantasia. Buvo ir tvirtai atrodančio jaunimo, kuriam buvo įdomu stebėti pasirodymą su kardais, o pasirodymas su vėduoklėmis visus sužavėjo. Beje, renginio metu, pasiūlėme visiems kartu pasimankštinti ir išbandyti keletą pratimų, atkeliavusių tiesiai iš Kinijos imperatorių rūmų. Parodėme ir "stumiančias rankas", tačiau tui šou su peiliais atsisakėme, kad nešokiruoti publikos. Vis dėlto metaliniai peiliai, kurie yra visiškai įprastas dalykas švelnios savigynos sistemoje, žiūrovams dažnai atrodo pakankamai agresyviai. Ypač, kai pratimai atliekami dviese, arti vienas kito, greitai ir be sustojimo. 
 Esu didžiai dėkingas tiems, kurie neatsisakė važiuot į kaimą, nors turėjo ir kitų galimybių. Ypatingai dėkoju Editai ir Vaidui. Mūsų bendras pasirodymas be jų nebūtų turėjęs tiek žavesio. Nustebino ir mažiausias tai či atlikėjas, kuriam dar nėra ir  ketverių. Jis, įsikibęs į tėčio Vaido koją, kantriai žingsniavo, stebėdamas šalia savo vyresnįjį brolį, atliekantį tai či judesius. 
 Šilti žmonės, skambios liaudies dainos, gitaros skambesys, geras bendravimas, vaišės su daržovėmis tiesiai nuo lysvės, nauja patirtis,  kaimo gamta. Toks seno naujumo pojūtis liko mūsų širdyse ir, matyt, išliks ilgam.
Foto: Lina Daukšaitė ir Romualdas Petkevičius.
















Tui šou su nuvertimais

 Bardų dainos

 Gera nuotaika
 Pratimas iš imperatorių rūmų
 Folkloro grupė
 Ruošiamės bendram pasirodymui


 Laima ir Zita- pagrindinės organizatorės


 Bendra mankšta

 Viskas OK
 Vietinė fauna
 Lina, Vaidas, Edita
Ženia Ženečka


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą